Δράση – Αντίδραση

Σε ένα εργαστήριο, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πειραμάτων υπάρχει δράση και αντίδραση. Έτσι κι εδώ.

Στο δικό μου εργαστήριο θα συναντήσεις όλα εκείνα τα οποία διαμορφώνουν μια προσωπικότητα και επιδρούν στην ψυχολογία του ατόμου. Σκέψεις, συμπεριφορές, καταστάσεις του περιθωρίου και μη, προκαταλήψεις, ιδέες, λέξεις θα βρουν τη θέση τους στο μικροσκόπιο. 

Σκοπός των πειραμάτων, αποτελεί ο προβληματισμός αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ώστε να αποκτήσουμε μια πιο σφαιρική εικόνα στα γεγονότα που καθορίζουν τον τρόπο ζωής και τον τρόπο που την απολαμβάνουμε.

Κάθε εγκέφαλος όπως γνωρίζετε, αποτελείται από δυο ημισφαίρια.
Το αριστερό, όπου εξετάζει τις καταστάσεις μέσα από το πρίσμα της λογικής και το δεξί όπου υιοθετεί σε αυτές, μια πιο δημιουργική ματιά. Το πιο από τα δυο θα χρησιμοποιήσεις κάθε φορά, μπορεί να σε οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια.


Εργαστήριο γεμάτο ευαισθησία

Στο δεξί ημισφαίριο, κάτω από το μικροσκόπιο στο εργαστήριο, θα συναντήσεις ιστορίες και συμπεριφορές με μια πιο δημιουργική διάθεση.

 

 

 

 

Στο market θα με βρίσκεις με τον σύζυγο να κάνουμε αυτό ακριβώς που όλοι μισούμε. Να βάζουμε τα πάντα σε λίστες. Από το πιο απλό, μέχρι το πιο τρελό χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Όχι βέβαια πως μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες, αλλά πες μου ειλικρινά, εσύ δεν το έκανες ποτέ πριν;
Ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχολογίας άλλωστε, επιδρά σε όλα όσα κάνεις καθημερινά χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Δικός μας σκοπό, είναι να τα καταλαβαίνουμε και να τα μοιραζόμαστε μαζί σας!

Ως φιλότεχνοι βέβαια, δεν θα γινόταν να μην περάσουμε έστω και για μια στιγμή από τη σκηνή. Οι θεατρινισμοί λοιπόν είναι εδώ, γιατί στο γέλιο τουλάχιστον, έχουμε δικαίωμα όλοι μας. Όταν η αυλαία θα ανοίγει, θα φοράμε τα καλά μας, ίσως καμιά μάσκα για να μην μας αναγνωρίσει κανείς, επιχειρώντας να δώσουμε το στίγμα μας σε καθημερινές καταστάσεις. Στην αίθουσα, απαγορεύονται τα κινητά (για ευνόητους λόγους).

Αν πάλι δεν μας αντέξει κανείς, μπορείτε να στείλετε γράμμα. Το γραμματοκιβώτιο βρίσκεται καλά κλειδωμένο στο εργαστήριο και είναι γεμάτο αναμνήσεις, λέξεις που δεν ειπώθηκαν, σκέψεις που αρνήθηκες, πράγματα που κουβαλάς στο μπαούλο των αισθήσεων. Και αν τελικά όλα έπαιρναν σάρκα και οστά, άραγε θα είχαν κάτι να μας πουν; Γράμματα δικά μου, δικά σου ή και κανενός, ανούσια ή και γεμάτα σημασία ήρθε η στιγμή να ανοιχτούν. Είσαι έτοιμος να ανοίξεις τα δικά σου κοιτώντας τον εαυτό σου κατάματα;

Από το δεξί ημισφαίριο βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική. Αν ακουμπήσεις την βελόνα στο πικ-απ θα αντικρίσεις όλα εκείνα που σημαδεύουν το δικό μου κόσμο διαμορφώνοντας ένα κομμάτι του εαυτού μου. Έναν κόσμο γεμάτο νότες, άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε πάλι όχι. Εδώ άλλωστε δεν υπάρχουν κανόνες. Οδηγός, είναι μονάχα η ψυχή.

 

Εργαστήριο γεμάτο λογική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην άλλη μεριά στο εργαστήριο τούτο, θα αντικρίσεις το αριστερό ημισφαίριο.
Την ωμή πραγματικότητα.
Η λογική εδώ, έχει την τιμητική της.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ομορφαίνει τη ζωή 
λιγότερα, έτσι δεν είναι;

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως να μην ήταν άλλωστε αφού πρώτα και καλύτερα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τους μαμαδομπελάδες! Όλα εκείνα που με αγχώνουν, με γεμίζουν, με βγάζουν εκτός εαυτού και με συγκινούν. Όλα και ακόμη περισσότερα, μπλεγμένα με μπόλικη αγάπη και αρκετή δόση τρέλας. Ένας ρόλος πρόκληση, γεμάτος από τις καθημερινές περιπέτειες στο μυαλό μιας μαμάς!

Τις στιγμές βέβαια που η τρέλα δίνει τη σκυτάλη στην ηρεμία, ψίθυροι γεμίζουν το δωμάτιο. Έγιναν όλα σωστά, τι λείπει, τι θέλω, τι προσπαθώ; Που πάει τέλος πάντων αυτός ο κόσμος;! Όπως καταλαβαίνεται η τρέλα είναι ακόμα εδώ. Όλα τα πρέπει, τα δεν, τα ίσως, τα πως, που γυρνάνε στο δικό μου μυαλό καθορίζοντας την ψυχολογία και δίνοντας ζωή στους μεγαλύτερους εφιάλτες και τα ομορφότερα όνειρα μου!

Αλλά, γιατί να μιλάμε μόνο για εμένα; Υπάρχουν τόσες ιστορίες που περιμένουν να πάρουν φωνή και να ξετυλίξουν το νήμα στον δικό τους ρυθμό. Ουτοπία ή πραγματικότητα; Φανταστικές ή αληθινές; Δικές μου ή κανενός; Ιστορίες γεμάτες ένταση, χωρίς ζωή, δύσκολες ή εύκολες, είναι έτοιμες να σας οδηγήσουν σε έναν καινούριο κόσμο, ή μήπως όχι;
Όλες αυτές οι ιστορίες θα προσπαθήσουν με το δικό τους τρόπο, να δώσουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό, αντικατοπτρίζοντας τη δική σου ζωή στη ζωή κάποιου άλλου. Αντέχεις;


 

Τώρα λοιπόν, πιστεύω πως έχεις πάρει μια μικρή ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσεις σε αυτό το εργαστήριο. Από εσένα, πέρα από τη συντροφιά σου, περιμένω να λάβω τα σχόλια, παρατηρήσεις αλλά και ιδέες για δουλέψουμε παρέα. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, θα χαρώ να φιλοξενήσω τα δικά σας κείμενα μέσα από την κατηγορία guest post.

 

Αν πάλι κάτι από τα παραπάνω δεν σε κάλυψε, μπορείς να επικοινωνήσεις με το εργαστήριο μέσω mail, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. 

e-mail : mindlab.nk@gmail.com

Μέχρι τότε, καλή ανάγνωση!
Κριαρά – Λάμπρου Νικολέτα

 

Εικόνες : Pixabay