Δράση – Αντίδραση

 

Σε κάθε εργαστήριο υπάρχει μια δράση και μια αντίδραση. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μάθεις τι θα συμβεί σε αυτό εδώ το εργαστήριο. Σκοπός των πειραμάτων είναι να μελετήσουμε το μυαλό. Πιο συγκεκριμένα, στο δικό μας μικροσκόπιο βρίσκονται οι σκέψεις. Κάθε εγκέφαλος όπως είναι γνωστό, χωρίζεται σε δεξί και αριστερό ημισφαίριο. Έτσι και ο δικός μας.


το δεξί ημισφαίριο στο εργαστήριο

Στο δεξί ημισφαίριο, θα συναντήσεις όλα εκείνα που δίνουν χρώμα στη ζωή. Όλα εκείνα που κάνουν την καθημερινότητα ξεχωριστή και γεμάτη δημιουργικότητα. Στα υλικά θα βρεις χιούμορ, κριτική διάθεση, νότες και μπόλικη φαντασία.

Στο super market θα με βρίσκεις με τον σύζυγο, να κάνουμε αυτό ακριβώς που όλοι μισούμε. Να βάζουμε τα πάντα σε λίστες. Από το πιο απλό, μέχρι το πιο τρελό χαρακτηριστικό. Τύποι εργαζομένων, ζώδια, γυναίκες, άντρες, παιδιά. Είμαστε έτοιμοι να τα μελετήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τα αποτελέσματα.

Ως φιλότεχνοι βέβαια, δεν θα γινόταν να μην περάσουμε έστω και για μια στιγμή από τη σκηνή. Οι θεατρινισμοί λοιπόν είναι εδώ, γιατί στο γέλιο τουλάχιστον, έχουμε δικαίωμα όλοι μας. Όταν η αυλαία θα ανοίγει, θα φοράμε τα καλά μας, ίσως καμιά μάσκα για να μην μας αναγνωρίσει κανείς, και θα μοιραζόμαστε μαζί σας το αστείρευτο ταλέντο μας. Στην αίθουσα, απαγορεύονται τα κινητά (για ευνόητους λόγους), ποπ-κορν αμέτρητα, μήπως τελικά μας αντέξει κανείς!

Αν πάλι δεν μας αντέξει κανείς, μπορείτε να στείλετε γράμμα. Το γραμματοκιβώτιο μας λειτουργεί και είναι γεμάτο αναμνήσεις, λέξεις που δεν ειπώθηκαν, σκέψεις που αρνήθηκες, πράγματα που κουβαλάς στο μπαούλο των αισθήσεων. Και αν τελικά όλα έπαιρναν σάρκα και οστά, άραγε θα είχαν κάτι να μας πουν; Γράμματα δικά μου, δικά σου ή και κανενός, ανούσια ή και γεμάτα σημασία ήρθε η στιγμή να ανοιχτούν. Είσαι έτοιμος να ανοίξεις τα δικά σου;

Από το δεξί ημισφαίριο βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική. Αν ακουμπήσεις την βελόνα στο πικ-απ θα αντικρίσεις όλα εκείνα που δίνουν πνοή στο δικό μου κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο νότες, άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε πάλι όχι. Σε αυτόν τον κόσμο άλλωστε δεν υπάρχουν κανόνες.

 

το αριστερό ημισφαίριο στο εργαστήριο

Στην άλλη μεριά, θα αντικρίσεις το αριστερό ημισφαίριο. Σαν να λέμε, την ωμή πραγματικότητα. Όχι ακριβώς αλλά η λογική έχει την τιμητική της. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ομορφαίνει τη ζωή σου λιγότερα, έτσι δεν είναι;

Πως να μην ήταν άλλωστε αφού πρώτα και καλύτερα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τους μαμαδομπελάδες μου! Όλα εκείνα που με αγχώνουν, με γεμίζουν, με βγάζουν εκτός εαυτού αλλά και με συγκινούν, βρίσκονται μπλεγμένα με μπόλικη αγάπη και αρκετή δόση τρέλας. Ένας ρόλος πρόκληση, γεμάτος από τις καθημερινές περιπέτειες μιας καινούριας μαμάς!

Τις στιγμές βέβαια που η τρέλα δίνει τη σκυτάλη στην ηρεμία, ψίθυροι γεμίζουν το δωμάτιο. Έγιναν όλα σωστά, τι λείπει, τι θέλω, τι προσπαθώ; Που πάει τέλος πάντων αυτός ο κόσμος;! Όπως καταλαβαίνεται η τρέλα είναι ακόμα εδώ, και είναι έτοιμη να πάρει θέση επί τις οθόνες σας. Όλα τα πρέπει, τα δεν, τα ίσως, τα πως που γυρνάνε στο μυαλό και δίνουν ζωή στους μεγαλύτερους εφιάλτες αλλά και τα ομορφότερα όνειρα μου!

Αλλά, γιατί να μιλάμε μόνο για εμένα; Υπάρχουν τόσες ιστορίες που περιμένουν να πάρουν φωνή και να ξετυλίξουν το νήμα στον δικό τους ρυθμό. Ουτοπία ή πραγματικότητα; Φανταστικές ή αληθινές; Δικές μου ή κανενός; Ιστορίες γεμάτες ένταση, χωρίς ζωή, δύσκολες ή εύκολες, είναι έτοιμες να σας οδηγήσουν σε έναν καινούριο κόσμο, ή μήπως όχι;


 

Τώρα λοιπόν, πιστεύω πως έχεις πάρει μια μικρή ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσεις σε αυτό το εργαστήριο. Από εσένα, πέρα από τη συντροφιά σου, περιμένω να λάβω τα σχόλια, τις παρατηρήσεις αλλά και τις ιδέες σου για δουλέψουμε παρέα. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, θα χαρώ ιδιαίτερα να φιλοξενήσω τα δικά σας κείμενα μέσα από την κατηγορία guest post.

Αν πάλι κάτι από τα παραπάνω δεν σε κάλυψε, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω mail, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. 

e-mail : mindlab.nk@gmail.com

Μέχρι τότε, καλή ανάγνωση!
Κριαρά – Λάμπρου Νικολέτα

 

Εικόνες : Pixabay